Rafet TÜRK

HomeKonu Anlatımı8. Sınıf Konu Anlatımı8. Sınıf Çarpanlar ve Katlar Konu Anlatımı

8. Sınıf Çarpanlar ve Katlar Konu Anlatımı

CARPANLAR

8. sınıf çarpanlar ve katlar konusu  8. sınıf matematik müfredatının ilk konusudur. Bu konunun temelleri 6. sınıf çarpanlar ve katlar konusunda atılmıştır. 6. Sınıfta öğrencilen konular ile devamı işlenecektir. Bu konuda çarpanlar ve katlar, EBOB-EKOK ve aralarında asallık üzerinde durulacaktır.

Çarpanlar ve katlar konu anlatımı 3 başlıktan oluşmaktadır. Konu anlatımını okuyup verilen örnekleri inceleyiniz. Üç zorluk seviyesinde verilen testleri çözünüz. MEB tarafından yayınlanan örnek sorular ve çıkmış soruları indirip çözünüz.

Çarpanlar ve Katlar Konu Anlatımını video olarak izleyebilirsiniz.

KonuKazanım
Çarpanlar ve Asal Çarpanlar Konu AnlatımıVerilen pozitif tam sayıların pozitif tam sayı çarpanlarını bulur, pozitif tam sayıların pozitif tam sayı çarpanlarını üslü ifadelerin çarpımı şeklinde yazar.
EKOK Konu Anlatımıİki doğal sayının en büyük ortak bölenini (EBOB) ve en küçük ortak katını (EKOK) hesaplar, ilgili problemleri çözer.
EBOB Konu Anlatımıİki doğal sayının en büyük ortak bölenini (EBOB) ve en küçük ortak katını (EKOK) hesaplar, ilgili problemleri çözer.
Aralarında Asal Sayılar Konu AnlatımıVerilen iki doğal sayının aralarında asal olup olmadığını belirler.

Paylaş: 

Bir yanıt yazın

Bu Makaleyi Okuyan Ziyaretçilerimiz bunları da okudu.

Pozitif Tam Sayıların Pozitif Tam Sayı Çarpanları

Pozitif bir tam sayının pozitif tam sayı çarpanları aynı zamanda bu tam sayının tam bölenleridir. Bir tam sayı, çarpanlarına kalansız olarak bölünür.
Read More »

En Küçük Ortak Kat (EKOK) ve Problemleri

İki ya da daha fazla doğal sayının ortak katlarının en küçüğüne bu sayıların en küçük ortak katı denir. EKOK şeklinde ifade edilir.
Read More »

En Büyük Ortak Bölen (EBOB) ve Problemleri

İki ya da daha fazla doğal sayının ortak bölenlerinin en büyüğüne bu sayıların en büyük ortak böleni denir. EBOB şeklinde ifade edilir.
Read More »

Aralarında Asal Sayılar Konu Anlatımı

İki pozitif tam sayının 1’den başka ortak böleni yok ise bu sayılara aralarında asal sayılar denir. Aralarında asal sayılar asal sayı olmak zorunda değildir.
Read More »